Main My profile Registration Log out Login
...
Сряда
27.1.2021
01.33.29
Добре дошли Guest | RSS LoginRegistrationMain
Меню на сайта
Категории
Брандове [127]
Производители в бранш компютри, техника, софтуер
Драйвери [1]
Софтуер [36]
ТВ онлайн [6]
Новини и музика от тв онлайн
Спорт [1]
Уеб Камери [3]
Видеонаблюдение
Маршрути и разстояния [1]
Изчисляване на разстояние
Фотошоп [1]
Онлайн фотошоп
Фото редактор [1]
Експресен онлайн редактор на изображения
Анимирано изображение онлайн [1]
Създайте собствено анимирано изображение онлайн в GIF формат
Водно отражение на снимка [1]
Направета онлайн водно отражение на ваше изображение
Лого и бутони за сайт онлайн [1]
Направете онлайн вашите лого и бутони
Банер [1]
Направете си банер онлайн
Анимирани и комикс герои - рисуване онлайн [1]
Уроци и рисуване на анимирани и комикс герои
Релаксиране онлайн [1]
Изберете звуци и снимки за релаксиране
Мелодия за телефон онлайн [1]
Създайте(ringtone) мелодия за телефона си от любимата си песен или видео в YouTube.
Карта на земетресения [1]
Земетресения
Времето
Връзки
 • Създайте собствен сайт
 • Безплатни онлайн игри
 • Видео уроци
 • Всички HTML тагове
 • Приставки за браузъри
 • Айкидо тренировки Варна
 • Firefox
  firefox

  Over 300,000 designs to personalize your browser! Move your mouse over a Background Theme to try it on. Start exploring
  Парола
  Репутация
  computerspc.ucoz.com Webutation
  Статистики

  Всичко онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Начало » Файлове » Брандове

  Acer
  27-Нов-2012, 21.43.02

  Acer (Acer Group)

        В Тайван е пълно с компютърни фирми, но много малко са тези, които са били в състояние да оказват толкова голямо влияние на компютърния пазар като Acer, която произвежда цялостни системи, преносими компютри  и смартфони. Списъкът на продуктите, също така включва проектиране, оборудване, потребителска електроника и различни периферни устройства и аксесоари.
       Станала вече  една от най-влиятелните корпорации, Acer Group  произхожда от малка компютърна компания Mulitech International, основана от Stan Shih през 1976 година. С малък начален капитал от САЩ $ 25,000 и няколко десетки работници и служители - всичко в началото било много трудно. Въпреки това, в началото на 80-те години със значителни субсидии от страна на правителството успяват в първото масово производство в Тайван на IBM-съвместими компютри. През тези години  е заложен основният принцип на компанията - производството на евтини компютри с добра производителност и приемливо качество. Този подход е напълно  оправдан. Още през 1985 г. компанията започва да открива офиси в други страни (първо в Япония и Германия). Започват да се формират различни единици, чието име е думата "Acer". От тях специалното внимание трябва да е насочено към Acer Peripherals защото в бъдеще  преминава в  марката  BenQ. Целесъобразно е да се спомене за друга добре позната тайванската компания - Asus, която е организирана от четирима инженери, които са напуснали Acer.

        1988 г. е белязана и от факта, че компанията променя името си, и вече не е  Acer Group. «Acer» латинската дума за "остър, остър, буен" , а има и друго значение - "горчиво, мрачен, писклив". През същата година излиза на американския пазар. За да направи това, компанията придобива Counterpoint Computers. Още факти: позицията си в Европа засилва, чрез придобиване на Kangaroo Computer B.V. И това е все още само началото. Acer се разраства бързо със завладяването на нови пазари и усвояването на други компании. През 1997 г. компанията успява да се утвърди като лидер в компютърния пазар.
       В началото на 21-ти век е основното и преструктуриране, за да се подмлади тежката  компания. Групата Acer, се представяла от три имена - Acer, Wistron и BenQ. Ако това преструктуриране не било извършено незабавно и бързо, най-вероятно, Acer Group щяла да  престане да бъде толкова важна, защото тогава е кризата в IT-индустрията и имало сериозно намаление на печалбите на компанията.
  Към днешна дата, Acer Group притежава четири марки - в действителност: Acer,  Packard Bell, Gateway и eMachines. През 2008 г. започва производството на смартфони - въз основа на придобитото дружество.E-TEN. Въпреки това,било решено да се откажат от друга марка, така че да не обърка потребителите. Смартфоните са произведени под марката Acer.
       Компютрите и лаптопите на Acer, насочени към различни потребители не са сред най-престижните, но те са евтини (без допълнително заплащане за красива марка!) И се характеризират с добро качество, което определя тяхната заслужена популярност на пазара. В тази връзка, те значително задминават други известни производители.

       Успехът на Acer е противоположен за разлика от успеха на Apple. Нямат такъв престиж, но предлагат ниска цена с добри възможности. Между другото, дизайнът на техните продукти е много добър. Не мога да не спомена за Acer Ferrari - преносими компютри, отнасящи се до висшия сегмент продукти - атрактивен дизайн и висока производителност, и цена като Apple. Но така или иначе - по-голямата част от  продуктите на Acer са много евтини. Stan Shih  казва за своите конкуренти - "те просто не знаят как да създават и продават евтини технологии, и затова няма да издържат на конкуренцията". Целта на Acer е първото място, и корпорацията има всички шансове да го получи.
  Корпоративното седалище се намира в Тайпе, Тайван. Разполага с много агенции и фирми, фабрики разпръснати по целия свят.

  Сайт: http://www.acer.com

  Acer           Acer
  Категория: Брандове | Създадено от: pccomps
  Гледания: 521 | Изтегляния: 0
  Само регистрирани потребители могат да коментират.
  [ Регистрация | Влизане ]
  Търсене
  Фаворит
  Информация
  <a href="http://www.mt5.com/">Forex Portal</a>
  Форум
  "Guests" are not permitted to view this module.
  Пазете Земята


  Copyright Computers&Software© 2021

  Поддръжка
  Криейтив Комънс
  ***Computers&Software e създаден от МСА и ползва Creative Commons лиценз 2.5 за България. ***