Main My profile Registration Log out Login
...
Сряда
14.4.2021
08.53.05
Добре дошли Guest | RSS LoginRegistrationMain
Меню на сайта
Категории
Брандове [127]
Производители в бранш компютри, техника, софтуер
Драйвери [1]
Софтуер [36]
ТВ онлайн [6]
Новини и музика от тв онлайн
Спорт [1]
Уеб Камери [3]
Видеонаблюдение
Маршрути и разстояния [1]
Изчисляване на разстояние
Фотошоп [1]
Онлайн фотошоп
Фото редактор [1]
Експресен онлайн редактор на изображения
Анимирано изображение онлайн [1]
Създайте собствено анимирано изображение онлайн в GIF формат
Водно отражение на снимка [1]
Направета онлайн водно отражение на ваше изображение
Лого и бутони за сайт онлайн [1]
Направете онлайн вашите лого и бутони
Банер [1]
Направете си банер онлайн
Анимирани и комикс герои - рисуване онлайн [1]
Уроци и рисуване на анимирани и комикс герои
Релаксиране онлайн [1]
Изберете звуци и снимки за релаксиране
Мелодия за телефон онлайн [1]
Създайте(ringtone) мелодия за телефона си от любимата си песен или видео в YouTube.
Карта на земетресения [1]
Земетресения
Времето
Връзки
 • Създайте собствен сайт
 • Безплатни онлайн игри
 • Видео уроци
 • Всички HTML тагове
 • Приставки за браузъри
 • Айкидо тренировки Варна
 • Firefox
  firefox

  Over 300,000 designs to personalize your browser! Move your mouse over a Background Theme to try it on. Start exploring
  Парола
  Репутация
  computerspc.ucoz.com Webutation
  Статистики

  Всичко онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Начало » Файлове » Брандове

  Apple (Apple Inc.)
  06-Дек-2012, 10.04.52
  apple_corp  apple_headquarters  apple_newyork  apple_newyork

  Apple (Apple Inc.)

  Слоган: Think Different

   Apple - една от най-ярките технологични компании, която се появява през 70 години на миналия век.
  Тя създава компютъра - Apple 1 през 1976 г., сега е истинска колекционерска стойност, който се оценява на стотици хиляди лири. Много хора са изненадани от това отношение към това малко чудовище в дървена кутия. Въпреки това, той полага основите на компютърната индустрия.
  Раждането на компанията идва от обединяването на техническия гений Стивън Возняк и маркетологичния гений Стив Джобс. Те се срещат чрез Бил Фернандес-техен общ приятел, който решава да ги направи бъдещи партньори, без да се съмнява, че те ще намерят общ език. Иии....се оказва прав.
  Със създаването на компютър, който впоследствие получава името на Apple 1, Возняк дори не е мислил за каквато и да е търговия. Той просто обичал технологиите и искал да създаде компютър, който може да работи.Това не е първият персонален компютър, но е първият персонален компютър, който има монитор и клавиатура, а не кутия от светлини и ключове, както в случая се явява Altair 8080. Освен това Apple продава под формата на готово устройство, а не набор от "събери сам", какъвто е случаят с други модели.

  apple1april

  През тези години, Возняк все още работи в Hewlett-Packard и по условията на контракта всички негови разработки принадлежали на работодателя, който имал право да прави с тях каквото сметне за добре с цел благополучие на фирмата. Но, за щастие, персоналният компютър не заинтригува компанията.
  Първата поръчка за $ 50 000 била от магазин Byte Shop, който е почитан днес като първия в света магазин за компютри в историята. Той вече не съществува, обаче, името му влиза в историята, която обаче, заобикаля факта, колко изгодна била сделката за собственика на магазина, чието име е Пол Теръл. Продажната цена на Apple 1 е 666 долара 66 цента (на създателите на устройството струва около $ 500). Цената била определена от Возняк, на който му харесвала идеята за повтарящи се числа.

  Официално Apple Computers е основана на 1 април 1976 година. В действителност, учредителите са трима. До известната двойка застава Рон Уейн (Роналд Уейн), който е работил с Джобс в Atari. Той притежавал 10% дял в Apple и се занимавал с юридическите въпроси, даже направил и първото лого на Apple. Въпреки това, той е работил в компанията за кратък период от време - веднага след като основните правни въпроси са били решени, Уейн се отказва от дела си в Apple за $2,300(който днес се оценява на стотици милиони долара).
  Модел Apple II (1977) е истински шедьовър. Това е първият компютър, който започва да се произвежда серийно. На негова основа по-късно се създават много други модели на персонални компютри. Моделът е бил продаван до началото на 90-те, само с малки промени в структурата.

  appleII

  Но проектът Apple III (1980) се оказва провал. Джобс настоява да се махнат винтилаторите, вярвайки, че така ще се спре нетърпимият шум, който издавали. Но резултатът бил изключително ненадеждни, склонни към прегряване устройства. В допълнение, набързото му сглобяване довело до рязък спад в качеството. Всичко това довежда и до фалит на пазара.
  Ккомпанията започва изготвяне на нови проекти - Lisa и Macintosh, главната функция на които била наличието на графичен интерфейс, благополучно заимстван от Xerox (по-късно по същия начин се появява и MS Windows). Първият проект, кръстен на дъщерята на Стив Джобс, е потънал в забвение, а вторият, който е кръстен на ябълките, се превръща в нова легенда. Mac се появява в продажба през 1984 г. Първият Macintosh не е най-успешният от техническа гледна точка на един компютър. По-скоро има красив външен вид, но е имал технически проблеми в отстраняването на които се работило дълго време. Въпреки това престижът с който се ползват Apple, им позволява да преодолеят всички несгоди. А постепенното превръщане на "Мак" в реален работен инструмент, направило тази машина една от най-популярните. За да създадете един софтуерен пакет, компании като Aldus (настолен оформление програма Page Maker) и Microsoft (Spreadsheets Exel). Аналози на софтуера на компютъра се появяват след известно време.

  През 1985 г. директорът на Apple Стив Джобс напуска. Но той се връща 10 години по-късно за да я съжививи, точно в момент когато печалбите били силно намалели, тогава компанията е била с главен изпълнителен директор Amelio Gil. По време на отсъствието на Стив Джобс, компанията създава лаптопите PowerBook и преносимите компютри Newton. Първият изключително популярен в наши дни под името MacBook Pro, вторият прероден през 2010 г. като IPAD.

  След завръщането си Стив Джобс създава продукти като iBook (сега MacBook), IMAC възражда идеята за обикновен компютър за всеки, както и Ipod, който е трябвало да преобърне всички основи на музикалната индустрия. Но акцент е появата на iPhone през 2006 г., който изиграва огромна роля в индустрията за мобилни телефони. Този смартфон е основата за възникването на много други сензорни устройства, и довежда нови производители на пазара, където вече не остава място за ветерани като Nokia, Motorola и Sony Ericsson. .
  Между другото, тъй като дейността на компанията не била изцяло производство на компютри, през 2007 г. името й е променено от Apple Computers на Apple Ink.
  Едно от най-важните постижения на компанията след завръщането на Стив Джобс е прехода към най-новите MacOS X, която измества добрата, но определено остаряла MacOS Classic.

  applevsdell

  Стивън Джобс умира на 5 октомври, 2011. Причина за смъртта му е рак.
  Общата стойност на акциите на корпорацията Apple в момента е най-високата в света, преминава  $500 млрд., според The Financial Times. Според ръста на котировките на търговете в САЩ на 28 февруари 2012г., те са се вдигнали на цена от $ 535.41 за акция.
   Компанията твърди, че може да плати за първи път в историята дивиденти от ценните книжа. Това и привлича много клиенти да закупуват нейни акции. 
  Сега Apple се оценява на стойност от 90 млрд. повече от ExxonMobil, която е на второ място в света по стойност. През последните 10 години стойността на Apple е нараснала 46 пъти, което е почти една трета.
  В същото време корпорацията е натрупала огромни количества резерви, които съставляват почти $100млрд.. В края на февруари 2012 г. управляващият директор на Apple Тим Кук заявява, че е "дълбоко замислен" за това къде могат да се вложат тези пари.
  В цялата история на пазара само от шест корпорации са били в състояние да преодолеят бариерата от 500 милиарда долара - Apple, Microsoft (сегашна стойност 266 млрд. евро), Intel (сегашна стойност 136 млрд. евро) и Cisco (109 милиарда евро). В допълнение, списъкът включва две корпорации, които не принадлежат към сферата на електронната хай-тек - това са ExxonMobil и General Electric.
  Сега е трудно да се каже какво бъдеще ще има Apple, но никой няма съмнение, че името на компанията и имената на нейните основатели, завинаги ще останат в историята на компютърните технологии.

                                                                                   Сайт:   http://www.apple.com/

  apple1976apple1976-1998apple1998
  Категория: Брандове | Създадено от: pccomps
  Гледания: 812 | Изтегляния: 0
  Само регистрирани потребители могат да коментират.
  [ Регистрация | Влизане ]
  Търсене
  Фаворит
  Информация
  <a href="http://www.mt5.com/">Forex Portal</a>
  Форум
  "Guests" are not permitted to view this module.
  Пазете Земята


  Copyright Computers&Software© 2021

  Поддръжка
  Криейтив Комънс
  ***Computers&Software e създаден от МСА и ползва Creative Commons лиценз 2.5 за България. ***