Main My profile Registration Log out Login
...
Събота
17.4.2021
23.04.09
Добре дошли Guest | RSS LoginRegistrationMain
Меню на сайта
Категории
Брандове [127]
Производители в бранш компютри, техника, софтуер
Драйвери [1]
Софтуер [36]
ТВ онлайн [6]
Новини и музика от тв онлайн
Спорт [1]
Уеб Камери [3]
Видеонаблюдение
Маршрути и разстояния [1]
Изчисляване на разстояние
Фотошоп [1]
Онлайн фотошоп
Фото редактор [1]
Експресен онлайн редактор на изображения
Анимирано изображение онлайн [1]
Създайте собствено анимирано изображение онлайн в GIF формат
Водно отражение на снимка [1]
Направета онлайн водно отражение на ваше изображение
Лого и бутони за сайт онлайн [1]
Направете онлайн вашите лого и бутони
Банер [1]
Направете си банер онлайн
Анимирани и комикс герои - рисуване онлайн [1]
Уроци и рисуване на анимирани и комикс герои
Релаксиране онлайн [1]
Изберете звуци и снимки за релаксиране
Мелодия за телефон онлайн [1]
Създайте(ringtone) мелодия за телефона си от любимата си песен или видео в YouTube.
Карта на земетресения [1]
Земетресения
Времето
Връзки
 • Създайте собствен сайт
 • Безплатни онлайн игри
 • Видео уроци
 • Всички HTML тагове
 • Приставки за браузъри
 • Айкидо тренировки Варна
 • Firefox
  firefox

  Over 300,000 designs to personalize your browser! Move your mouse over a Background Theme to try it on. Start exploring
  Парола
  Репутация
  computerspc.ucoz.com Webutation
  Статистики

  Всичко онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Начало » Файлове » Брандове

  Apple iPod
  07-Дек-2012, 01.51.42

                                                          Apple iPod

  На 21 октомври  2001 г. на пазара се появява плеър, който извърша истинска революция във възпроизвеждането и разпространението на музика. Устройството прездизвиква истински фурор.
   Външният вид на iPod първо поколение е разработен от дизайнера Джонатан Айв и изглеждал изключително за тогавашното време. Привлекателният външен вид и необичайното, но удобно управление нямало как да останат незабелязани и да не привлекат внимание. За съхранение на файлове е използван твърд диск с големина 5 GB, което позволявало запис на до 1000 композиции.

  ipod
  Първият iPod (2001 год.)

  iPod можел да се пуска само на компютри  Apple. Нарастващата популярност на устройството и молбите на многото потенциални в цял свят потребители убедили Apple,че трябвало да представи и версия, която да работи и на операционна система Windows. Така  се появява и iPod второ поколение.
  Постижението на Apple се дължало и на факта, че бил създаден онлайн магазин, търгуващ с музикални произведения, на не толкова висока цена.
  Стив Джобс лично обикалял света, срещал се с музиканти и ги убеждавал да му предоставят свои композиции за продажба в новия магазин. Благодарение на харизматичността си, той с лекота успял да постигне убедителност и да разчупи леда на недоверието. Английската група U2 със сътрудничество с Apple постигат плодотворна година през 2003 г. - на пазара излиза iPod U2 Special Edition. Характерно за този модел бил черният цвят (останалите модели били с млечно-бял цвят) и се продавал в комплект с пълната дискография на групата.

  ipod
  iPod nano Chromatic (2008 год.)

  С течение на времето се появяват нови версии на iPOD - от миниатюрните, без дисплей - Shuffle до сензорните дисплеи - Touch ** , които по-скоро са така наречените PDA или таблети отколкото плеъри. Развива се и iTunes Store, който вече започва да продава освен музика, и филми, видеоклипове, аудиокниги, рингтонове и други. 
  През 2007 г.  корпорация Microsoft представила медиаплеъра Zune, с обещанието, че той ще извърши ностоящата революция, но чудото така и не се получило и плеърът получил незначителен процент от продажби на пазара.
  Днес на пазара съществуват няколко серии плеъра: iPod classic, iPod touch, iPod nano и iPod shuffle. А също и от преди това iPod mini, iPod photo, iPod video, по-късно спрени от производство. Печалбите се увеличили и от създаването на различни аксесоари за тези устройства под тази марка.
  Наред с предимствата на плеърите на Apple съществуват и недостатъци: много потребители трудно боравят със свързването с програмата и не могат да прехвърлят директно файловете, а също и любителите на качествения звук не са много въодушевени от iPOD  и предпочитат продуктите на редица корейски фирми като iriver, Cowon и Samsung. Напоследък популярността на iPod е спаднала, а причината за това била обратнопропорционално растящият по-голям "брат" - iPhone.


  **Както е известно, Apple е един от пионерите на пазара за ръчни компютри. На нея принадлежи и терминът PDA – Personal Digital Assistant. Едновременно с това, устройството Apple Newton не се ползвало с такава популярност и проектът му бил върнат. Поклонниците на компанията нееднократно настоявали тя да се върне към производството на джобни компютри. Въпреки съпротивлението на Apple дълго време, тя все пак представя през септември 2007 г. iPod touch — опростена версия на iPhone.  Възможностите на iPod touch се оказват толкова големи, че той успява да конкурира даже и портативните игрови конзоли.

  Сайт: 
    http://www.apple.com/itunes/


  Категория: Брандове | Създадено от: pccomps
  Гледания: 487 | Изтегляния: 0
  Само регистрирани потребители могат да коментират.
  [ Регистрация | Влизане ]
  Търсене
  Фаворит
  Информация
  <a href="http://www.mt5.com/">Forex Portal</a>
  Форум
  "Guests" are not permitted to view this module.
  Пазете Земята


  Copyright Computers&Software© 2021

  Поддръжка
  Криейтив Комънс
  ***Computers&Software e създаден от МСА и ползва Creative Commons лиценз 2.5 за България. ***