Main My profile Registration Log out Login
...
Събота
17.4.2021
23.58.18
Добре дошли Guest | RSS LoginRegistrationMain
Меню на сайта
Категории
Брандове [127]
Производители в бранш компютри, техника, софтуер
Драйвери [1]
Софтуер [36]
ТВ онлайн [6]
Новини и музика от тв онлайн
Спорт [1]
Уеб Камери [3]
Видеонаблюдение
Маршрути и разстояния [1]
Изчисляване на разстояние
Фотошоп [1]
Онлайн фотошоп
Фото редактор [1]
Експресен онлайн редактор на изображения
Анимирано изображение онлайн [1]
Създайте собствено анимирано изображение онлайн в GIF формат
Водно отражение на снимка [1]
Направета онлайн водно отражение на ваше изображение
Лого и бутони за сайт онлайн [1]
Направете онлайн вашите лого и бутони
Банер [1]
Направете си банер онлайн
Анимирани и комикс герои - рисуване онлайн [1]
Уроци и рисуване на анимирани и комикс герои
Релаксиране онлайн [1]
Изберете звуци и снимки за релаксиране
Мелодия за телефон онлайн [1]
Създайте(ringtone) мелодия за телефона си от любимата си песен или видео в YouTube.
Карта на земетресения [1]
Земетресения
Времето
Връзки
 • Създайте собствен сайт
 • Безплатни онлайн игри
 • Видео уроци
 • Всички HTML тагове
 • Приставки за браузъри
 • Айкидо тренировки Варна
 • Firefox
  firefox

  Over 300,000 designs to personalize your browser! Move your mouse over a Background Theme to try it on. Start exploring
  Парола
  Репутация
  computerspc.ucoz.com Webutation
  Статистики

  Всичко онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Начало » Файлове » Брандове

  Hewlett-Packard (HP)
  11-Дек-2012, 16.45.39


  hp

  Hewlett-Packard (HP)

  Слоган: Invent

  Историята на тази компания датира от 1934 г. Точно тогава се запознават двамата вече завършващи електронни инженери от Станфордския университет - Бил Хюлет и Дейв Пакард.
  Идеята за основаването на компанията възниква спонтанно и се реализира бързо. На 1 януари 1939 г. на бял свят се появява още една компания - Hewlett-Packard или HP, името й от пръв поглед става ясно на какъв принцип е избрано.
  Компанията, която по-голямата част от потребителите днес свързват само с компютърна техника и периферни устройства, се е занимавала в продължение на години с всякакъв вид електроника, която не е била свързана с компютрите. Но няма нищо чудно в това,з ащото никой в онези дни дори не е мечтал за компютри.
  Още първият продукт на компанията (устройство за тестване на озвучителна техника -аудиоосцилатора HP MODEL 200А) е много успешен. По това време, в компанията работят само двама души - неговите учредители. Първият им клиент е бил студиото Disney, която наведнъж купува 8 модела. В полза на модела 200A говори много по-ниската цена от тази на конкурентите, без да се прави компромис с качеството. 

  hp garage    hpbuilders
  Гаражът, от който започва историята на Hewlett Packard и неговите основатели

  Подобно на много добре познати производители днес, първите производствени мощности са били разположени в обикновен гараж. През 2004 г. този гараж е реставриран и превърнат в музей.
  В началото на 40-те във времето на война, флотът се нуждаел от специално оборудване, свързано с радар, за да не става лесна плячка за многото германски подводници. И това е вълната която издига HP нависоко. Компанията успява не само да създаде генератор на сигнали и предаватели на радарно излъчване, но и да стъпи в индустрията, доказвайки превъзходството си над другите. По това време броят на служителите е бил около 45, а приходите -милиони.
  През 60-те години компанията бързо се разраства. Хората, които работят за нея са вече хиляди, а приходите се оценяват на стотици милиони. HP - е не само един от играчите на пазара за електроника. Това е солидна и почтена компания, и неините разработки са добре известни в почти всички краища на света.
  1966 г. бележи появата на компютри на пазара.Създаден е HP 2116A. Този компютър е все още най-голямото механично устройство, създадено от компанията. Цената на това чудо варира от 25,000 до 50,000 щатски долара, в зависимост от конфигурацията. Първоначално HP 2116A е създаден за вътрешните нужди на компанията, но по-късно започва неговото масово производство.
  В края на 60-те години, компанията въвежда нови компютърни устройства - настолни калкулатори HP 9100A. Устройствата разполагат с повече функции, позволяващи използване на принтер и за съхранение на магнитни карти. По това време, калкулаторът е бил шедьовър.То струвало много повече от модерния домашен компютър - 4900 американски долара. Устройството не само, че е станало известно, в рекламата му за първи път се използвал термина "персонален компютър".
  През 1972 г. компанията представя първия си научен калкулатор, който може да се побере в джоб - модел HP-35, който и до ден днешен се използва, но с нови технологии.

  През 70 те години компанията се опитва да навлезе на пазара на настолни компютри, предназначени както за дома, така и за офиса.

  В резултат на това в началото на 80-те години фирмата вече е признат лидер на пазара за изчислителна техника.Така е и днес.

  През 2001 г. е имало друго важно събитие в историята на компанията - сливането с друг голям производител на компютри - Compaq.
  HP придобива известна технология, която позволява  да се развие по-активно в областта на сървърите. Compaq струвала на компанията 25 милиона щатски долара.

  Днес HP е една от най-големите производителки на сървърни устройства, принтери, скенери, настолни компютри и лаптопи. Утвърдена фирма на пазара за цифрови фотоапарати, PDA и смартфони, и разбира се калкулатори.

  hp1938     hp1939        hp1967          hp2001
    HP 1938г.                          HP 1939г.                       HP 1967г.                             HP 2001г. -2009г.

  Сайт: http://www.hp.com/                                                 
  Категория: Брандове | Създадено от: pccomps
  Гледания: 684 | Изтегляния: 0
  Само регистрирани потребители могат да коментират.
  [ Регистрация | Влизане ]
  Търсене
  Фаворит
  Информация
  <a href="http://www.mt5.com/">Forex Portal</a>
  Форум
  "Guests" are not permitted to view this module.
  Пазете Земята


  Copyright Computers&Software© 2021

  Поддръжка
  Криейтив Комънс
  ***Computers&Software e създаден от МСА и ползва Creative Commons лиценз 2.5 за България. ***