Main My profile Registration Log out Login
...
Сряда
14.4.2021
08.05.11
Добре дошли Guest | RSS LoginRegistrationMain
Меню на сайта
Категории
Брандове [127]
Производители в бранш компютри, техника, софтуер
Драйвери [1]
Софтуер [36]
ТВ онлайн [6]
Новини и музика от тв онлайн
Спорт [1]
Уеб Камери [3]
Видеонаблюдение
Маршрути и разстояния [1]
Изчисляване на разстояние
Фотошоп [1]
Онлайн фотошоп
Фото редактор [1]
Експресен онлайн редактор на изображения
Анимирано изображение онлайн [1]
Създайте собствено анимирано изображение онлайн в GIF формат
Водно отражение на снимка [1]
Направета онлайн водно отражение на ваше изображение
Лого и бутони за сайт онлайн [1]
Направете онлайн вашите лого и бутони
Банер [1]
Направете си банер онлайн
Анимирани и комикс герои - рисуване онлайн [1]
Уроци и рисуване на анимирани и комикс герои
Релаксиране онлайн [1]
Изберете звуци и снимки за релаксиране
Мелодия за телефон онлайн [1]
Създайте(ringtone) мелодия за телефона си от любимата си песен или видео в YouTube.
Карта на земетресения [1]
Земетресения
Времето
Връзки
 • Създайте собствен сайт
 • Безплатни онлайн игри
 • Видео уроци
 • Всички HTML тагове
 • Приставки за браузъри
 • Айкидо тренировки Варна
 • Firefox
  firefox

  Over 300,000 designs to personalize your browser! Move your mouse over a Background Theme to try it on. Start exploring
  Парола
  Репутация
  computerspc.ucoz.com Webutation
  Статистики

  Всичко онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Начало » Файлове » Брандове

  INTEL
  11-Дек-2012, 23.14.16

                                         intel

                                                     INTEL

  Слоган: Leap ahead

  «Intel Inside»

    Една от най-известните компании днес е създадена през 1968 година. Нейни основатели са известните личности като изобретателят на чипа -Робърт Нойс  ( Robert Noyce ) и Гордън Мур ( Gordon Moore ) - създателят на така наречения " закон на Мур " * . След известно време, се присъединява и Андрю Гроув ( Andrew Grove) , който става президент на компанията през 1979 г . Първоначално, създателите са искали да именуват компанията « Moore Noyce » . Но то било в унисон с фразата « повече шум » ( Eng. - " много шум " ), затова и се отказали от тази идея. Известно време се използвало наименованието " NM Electronics » . След една година се решили да е с ново име « Integral Electronics», съкратено « Intel». Оказало се, че « Intel» било търговска марка на вече известна хотелска верига . Но то дотолкова се харесало на учредителите на компанията, че те решили да го купят.

    От самото начало компанията се ангажира с производството на компютърни компоненти като процесори, чипсети, дънни платки и флаш памети. Класическата схема на една успешна компания - талантлив изобретател (Робърт Нойс и Гордън Мур) и гъвкав бизнесмен ( представлявана от Andy Grove) - дава забележителни резултати . Първият успех на компанията може да се счита, че е Intet 4004 микропроцесор , разработен през 1971 . През 1972 г. се появи първият микрокомпютър основаващи се на този процесор. Компанията се изпробва и в производството на модули памет. Този бизнес не донася много печалба, и затова компанията се връща към микропроцесорите. Това решение се оказва брилянтно. Следващите десетилетия са една история на безпрецедентен растеж и развитие на Intel . Нейните процесори се използват в най-популярния вид на компютри - IBM PC . ** Особено известен става линията Pentium. Излишно е да казвам, че думата « Pentium » предизвиква у потребителите асоциации с думата " микропроцесор ". Не по-малко известни стават и процесорите Celeron , първоначално предназначени за по-евтините компютърни системи. Днес, Intel са най-големите в света производители на микропроцесори. Главният конкурент-компания AMD, засега не може да се приближи до тези резултати, които е пистигнала Intel. Компания Apple, бивша сътрудничка на IBM —също се доверява като партньор на Intel***.

      Intel излиза на и пазара за мобилни устройства в началото на 2012 г.При мобилните компютри животът на батерията е от важно значение, а процесорите на Intel консумират доста енергия. Компанията подобри енергийната ефективност на новия си чип Atom Z2460 Medfield. Той може да бъде открит в смартфони в Индия, като Orange, Lenovo и Lava International. Intel се надява да успее да приложи процесорите си Ivy Bridge в много таблети. Главният офис на корпорацията се намира в Санта Клара, Калифорния, САЩ (Santa Clara, California, USA).

  * " Закон на Мур " за експоненциално нарастващата мощност на компютрите, според него, броят на полупроводниците в чипа се удвоява на всеки 18-24 месеца. Създаден е през 1965 година. Въпреки някои дребни нарушения, все още е в сила .
  ** Първият персонален компютър на IBM се появява през 1981 година. Той използва процесор Intel 8086, създаден през 1978 година.

  ***През 1997 година компания Apple пуска тв реклама — по екрана пълзяли охлюви със залепени към раковината им процесори Pentium II, символизиращи производителността им, в сравнение с тези, които използвала Apple (G3) тогава. След по-малко от десет години ябълковата компания се извинила на Интел за тази подигравка и преминали на техните процесори, а това им донася много по-сериозен успех от финансова гледна точка.

                                                                                        Сайт: http://www.intel.com  Категория: Брандове | Създадено от: pccomps
  Гледания: 506 | Изтегляния: 0
  Само регистрирани потребители могат да коментират.
  [ Регистрация | Влизане ]
  Търсене
  Фаворит
  Информация
  <a href="http://www.mt5.com/">Forex Portal</a>
  Форум
  "Guests" are not permitted to view this module.
  Пазете Земята


  Copyright Computers&Software© 2021

  Поддръжка
  Криейтив Комънс
  ***Computers&Software e създаден от МСА и ползва Creative Commons лиценз 2.5 за България. ***