Main My profile Registration Log out Login
...
Събота
17.4.2021
22.52.09
Добре дошли Guest | RSS LoginRegistrationMain
Меню на сайта
Категории
Брандове [127]
Производители в бранш компютри, техника, софтуер
Драйвери [1]
Софтуер [36]
ТВ онлайн [6]
Новини и музика от тв онлайн
Спорт [1]
Уеб Камери [3]
Видеонаблюдение
Маршрути и разстояния [1]
Изчисляване на разстояние
Фотошоп [1]
Онлайн фотошоп
Фото редактор [1]
Експресен онлайн редактор на изображения
Анимирано изображение онлайн [1]
Създайте собствено анимирано изображение онлайн в GIF формат
Водно отражение на снимка [1]
Направета онлайн водно отражение на ваше изображение
Лого и бутони за сайт онлайн [1]
Направете онлайн вашите лого и бутони
Банер [1]
Направете си банер онлайн
Анимирани и комикс герои - рисуване онлайн [1]
Уроци и рисуване на анимирани и комикс герои
Релаксиране онлайн [1]
Изберете звуци и снимки за релаксиране
Мелодия за телефон онлайн [1]
Създайте(ringtone) мелодия за телефона си от любимата си песен или видео в YouTube.
Карта на земетресения [1]
Земетресения
Времето
Връзки
 • Създайте собствен сайт
 • Безплатни онлайн игри
 • Видео уроци
 • Всички HTML тагове
 • Приставки за браузъри
 • Айкидо тренировки Варна
 • Firefox
  firefox

  Over 300,000 designs to personalize your browser! Move your mouse over a Background Theme to try it on. Start exploring
  Парола
  Репутация
  computerspc.ucoz.com Webutation
  Статистики

  Всичко онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Начало » Файлове » Брандове

  OLIVETTI (OLIVETTI TECNOST)
  12-Дек-2012, 11.10.54


                                          OLIVETTI (OLIVETTI TECNOST)

  Световноизвестният производител на компютри, принтери, факс машини и друго офис оборудване стартира дейността си през 1908 година.Тогава е създадена и производната й Ing. C. Olivetti & Co. SpA., основана от Camillo Olivertti  занимаваща се с производство на пишещи машини. Компанията за първи път започва да произвежда такива продукти в Италия. Това се случва в северозападната част на Италия в град Ивреа, който не е далеч от Торино. Бизнесът не се разраства толкова бързо в началото, докато не бил представен моделът Olivetti M1 през 1911 г. на изложба в Торино. Точно той привлича вниманието към компанията, и нейният път към успеха започва да се скъсява все повече и повече.
  Нов тласък за развитието на компанията дава Адриано Оливети - син на Камило, който през 1924 г. взема активно участие в семейния бизнес. Именно благодарение на старанието му, през 1930 г. продукцията на Olivetti се появява за първи път в чужбина - първият чуждестранен филиал се открива в Барселона. Управлението на компанията се поема от Адриано през 1930 година. Започва производството на механични калкулатори и офис техника.
  През времето на двете световни войни, компанията не само, че не спряла производството си, но те й оказали положително влияние и продължила с развитието на собствено производство. По време на Първата Световна война се появява необходимостта от оборудване за пишещи машини, които компанията предоставя, а през Втората Световна война,фабриките на Olivetti се преквалифицират за военни поръчки - основно за взриватели за снаряди. Разрухата от войната не сломила компанията, която през 1948 г. представя първия в Италия електрически калкулатор (не електронен, той се появява по-късно през 1959 г.). По същото време се появява и портативната пишеща машина Lettera 22 с тегло 4кг, на която й предстояло да стане много популярна - на нея са работили много известни писатели и журналисти.

  Olivetty Lettera 22
  Olivetty Lettera 22

  1959 г. бележи началото на електронната ера на Olivetti. В Италия за първи път е представен електронен компютър наречен Elea 9003. От тогава, развитието на компанията е почти неразривно свързано с компютрите. През 1965 г. се появява Programma 101 - първият по рода си персонален компютър.
  Или  първият настолен компютър в света, който в много отношения е изпреварил времето си. За съжаление, масово производство не започнало.

  Края на 60-те години са били трудни времена в историята на компанията и тя започва да изпитва финансови затруднения. Причината  била породена от неграмотните действия на ръководството тогава, което решило да препрофилира компанията в производството на различна електроника. Идеята била добра, но нямало кой да се погрижи така както трябвало по реализацията й. Адриано по това време вече не бил жив. Карло де Бенедети, който през 1978 г. купува 51% дял в компанията, успява да я съживи.
  Тогава компанията започва да разширява гамата от продукти си. През 1983 г. корпорацията подписва споразумение американската AT & T, в резултат на което фирмата излиза на пазара за телекомуникации. През 1990 г. се появява компанията Omnitel и мобилният оператор Infostrada.

  OLIBOOK S1300

  1995 г. е белязана от факта, че компанията напълно изоставя производството на компютри, където успехите й не били особено впечатляващи. През 1997 г. производството на персонални компютри било продадено. И през 1999 г.  Olivetti е купена - голямата част от акциите й са придобити от люксембургската компания Bell SA. Били продадени и Omnitel и Infostrada. През 2001 г. е препродадена на консорциума Benetton и Pirelli. През 2003 г. Olivetti и Telecom Italia се сливат. В резултат на което се появява новата марка  - Olivetti Tecnost, която днес се занимава с производството на офис техника и персонални компютри.


  Сайт: http://www.olivetti.it/
  Категория: Брандове | Създадено от: pccomps
  Гледания: 468 | Изтегляния: 0
  Само регистрирани потребители могат да коментират.
  [ Регистрация | Влизане ]
  Търсене
  Фаворит
  Информация
  <a href="http://www.mt5.com/">Forex Portal</a>
  Форум
  "Guests" are not permitted to view this module.
  Пазете Земята


  Copyright Computers&Software© 2021

  Поддръжка
  Криейтив Комънс
  ***Computers&Software e създаден от МСА и ползва Creative Commons лиценз 2.5 за България. ***