Main My profile Registration Log out Login
...
Сряда
14.4.2021
07.13.33
Добре дошли Guest | RSS LoginRegistrationMain
Меню на сайта
Категории
Брандове [127]
Производители в бранш компютри, техника, софтуер
Драйвери [1]
Софтуер [36]
ТВ онлайн [6]
Новини и музика от тв онлайн
Спорт [1]
Уеб Камери [3]
Видеонаблюдение
Маршрути и разстояния [1]
Изчисляване на разстояние
Фотошоп [1]
Онлайн фотошоп
Фото редактор [1]
Експресен онлайн редактор на изображения
Анимирано изображение онлайн [1]
Създайте собствено анимирано изображение онлайн в GIF формат
Водно отражение на снимка [1]
Направета онлайн водно отражение на ваше изображение
Лого и бутони за сайт онлайн [1]
Направете онлайн вашите лого и бутони
Банер [1]
Направете си банер онлайн
Анимирани и комикс герои - рисуване онлайн [1]
Уроци и рисуване на анимирани и комикс герои
Релаксиране онлайн [1]
Изберете звуци и снимки за релаксиране
Мелодия за телефон онлайн [1]
Създайте(ringtone) мелодия за телефона си от любимата си песен или видео в YouTube.
Карта на земетресения [1]
Земетресения
Времето
Връзки
 • Създайте собствен сайт
 • Безплатни онлайн игри
 • Видео уроци
 • Всички HTML тагове
 • Приставки за браузъри
 • Айкидо тренировки Варна
 • Firefox
  firefox

  Over 300,000 designs to personalize your browser! Move your mouse over a Background Theme to try it on. Start exploring
  Парола
  Репутация
  computerspc.ucoz.com Webutation
  Статистики

  Всичко онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Начало » Файлове » Брандове

  Samsung (Samsung Group)
  12-Дек-2012, 22.16.54


                                                      Samsung (Samsung Group)

  Слоган: Digitally Yours

  Samsung Group e един от най-големите конгломерати в света на бизнеса, в Южна Корея за тези предприятия се използва думата «chaebol» - това е голяма финансово-индустриална група, собственост на едно семейство и свързана с правителствени кръгове.
  Водещо разделение на Samsung Corporation се счита Samsung Electronics, световно известен производител на LCD панели, DVD плеъри, мобилни телефони, модули памет за компютри, телефони, iPod-и. Samsung притежава и други разделения като Samsung Life Insurance, Samsung SDS, Samsung Securities, Samsung C & T Corporation. До 2000 година в Samsung е включено и разделението Samsung Motors, сега собственост на Renault.

  Samsung Group е основана в Тегу, Южна Корея. Неин основател е бизнесменът Бонг-Чул Лий  (1910-1987). Началният капитал на компанията е $ 2,000. Името на компанията «Samsung» (Samsung Trading Co) в превод от корейски означава"три звезди", на първите лога тези три звезди са в различни вариации. Една от най-правдоподобните версии за произхода на името е, че предприемачът имал трима синове. В полза на тази версия също е факта, че компанията следвала духа на много от азиатските компании, и е станала семеен бизнес като се е предавала от поколение на поколение, което довело до умножаването на нейния капитал. Предприемачът  станал един от на най-известните и най-уважаваните в Корея.

  През 1951 г. компанията се възражда. След войната и грабителските действия между враждуващите страни, бизнесът бил напълно унищожен, но нищо и никой не може да унищожи предприемаческия дух и Бонг-Чул Лий тръгвайки от нулата успява да съживи компанията, и достига още по-голям успех само за една година. Корпорацията се занимавала с производството на захар, вълна и други потребителски стоки, търговия на дребно, застраховки, издателска дейност, продажба на ценни книжа. През 1960 г., Samsung достига безпрецедентен успех. С оглед на съживяването на икономиката на Корея се провежда политика на развитие на големи избрани национални компании, които били държавно субсидирани и  подкрепени. Създателят на Samsung успява да се доближи до правителствените кръгове, което обезпечило корпорацията и предоставило неограничени възможности за растеж и развитие.

  През 1970 г., Samsung навлиза на пазара за полупроводници, виждайки перспектива в това направление и бързо развитие на отрасъла. Създадена била Samsung Electronics Co. Ltd, компанията включвала няколко по-малки клонове на Samsung Group, ангажирани в областта на електрониката (Samsung Electron Devices, Samsung Electro-Mechanics, Samsung Corning, Samsung Semiconductor and Telecommunications).

  През 1969 г. подразделението на Samsung - Samsung - Sanyo пуска първата партида от черно-бели телевизори. 5 години по-късно компанията започва да се занимава с производството на хладилници и перални машини. След още пет години с микровълнови печки и климатици. През 1978 г. компанията открива представителен офис в САЩ. След като успява да стане първата в Корея (Samsung заема една пета от общия експорт на Корея), Samsung поема пътя към завоюването на водещи позиции на международния пазар. През 1980 г.  Samsung излиза на пазара за компютри. През 1991 г. тя разработва първият мобилен телефон Samsung, а през 1999 г. - първият смартфон. През 1992 г. компанията създава първия DRAM чип с памет  - 64 MB, а сега капацитетът му е 64 GB. През 1998 г. започва масово производство на цифрови телевизори, разработени в изследователския център на компанията. Година след година, Samsung разширява присъствието си на глобалния пазар, държи първо място в продажбите на клетъчни телефони и телевизори.
  През 1993 г. е 55-та годишнина на компанията, която вече има ново лого - наклонена елипса в синьо, с надпис вътре. Новото лого е вид заявление за глобално лидерство. Визуално изглежда, че думата Samsung е в орбитата на небесно тяло , което показва,че корпорацията е във вид на Вселена, но в същото време, Вселената е отворена към света, просто погледнете буквите «S» и «G» - те излизат от елипсата. Един от акцентите на логото е изписването на буквата "А" без тире, това се повтаря много пъти, и остава като знак на Samsung.

  Днес, съвременното подразделение на Samsung - Samsung Electronics става световен лидер в производството на електроника и домакински уреди. Samsung Heavy Industries е разделението ангажирано в корабостроенето и е на второ място в света. Корпорацията е оглавена от Ли Кун-Хи, син на основателя. Успехът на Samsung сега се дължи именно на него, той наследява конгломерата след смъртта на баща си през 1987 г.. Лий Кун-Хи отхвърля идеята за масово производство на нискокачествени стоки, компанията фокусира усилията си върху производството на висококачествени продукти, качествени, иновативни и водещите тенденции на пазара. Марката Samsung е спечелила много от това решение, защото тези, които мислели, че компанията нямала достатъчно висококачествени продукти, през последните години са открили в света на потребителска електроника изключителната комбинация от "цена-качество", и като се добави високото ниво на сервиз на фирмата, то се оказва, че продуктите на корпорацията нямат алтернативи.На 1 април 2012 г. Samsung решава да отдели LCD бизнеса си в така наречената компания Samsung Display Co. .

  samsungsamsungsamsung

                                                                       1993г.

                                                                                  Сайт: http://www.samsung.com/
  Категория: Брандове | Създадено от: pccomps
  Гледания: 866 | Изтегляния: 0
  Само регистрирани потребители могат да коментират.
  [ Регистрация | Влизане ]
  Търсене
  Фаворит
  Информация
  <a href="http://www.mt5.com/">Forex Portal</a>
  Форум
  "Guests" are not permitted to view this module.
  Пазете Земята


  Copyright Computers&Software© 2021

  Поддръжка
  Криейтив Комънс
  ***Computers&Software e създаден от МСА и ползва Creative Commons лиценз 2.5 за България. ***