Main My profile Registration Log out Login
...
Сряда
27.1.2021
01.34.29
Добре дошли Guest | RSS LoginRegistrationMain
Меню на сайта
Категории
Брандове [127]
Производители в бранш компютри, техника, софтуер
Драйвери [1]
Софтуер [36]
ТВ онлайн [6]
Новини и музика от тв онлайн
Спорт [1]
Уеб Камери [3]
Видеонаблюдение
Маршрути и разстояния [1]
Изчисляване на разстояние
Фотошоп [1]
Онлайн фотошоп
Фото редактор [1]
Експресен онлайн редактор на изображения
Анимирано изображение онлайн [1]
Създайте собствено анимирано изображение онлайн в GIF формат
Водно отражение на снимка [1]
Направета онлайн водно отражение на ваше изображение
Лого и бутони за сайт онлайн [1]
Направете онлайн вашите лого и бутони
Банер [1]
Направете си банер онлайн
Анимирани и комикс герои - рисуване онлайн [1]
Уроци и рисуване на анимирани и комикс герои
Релаксиране онлайн [1]
Изберете звуци и снимки за релаксиране
Мелодия за телефон онлайн [1]
Създайте(ringtone) мелодия за телефона си от любимата си песен или видео в YouTube.
Карта на земетресения [1]
Земетресения
Времето
Връзки
 • Създайте собствен сайт
 • Безплатни онлайн игри
 • Видео уроци
 • Всички HTML тагове
 • Приставки за браузъри
 • Айкидо тренировки Варна
 • Firefox
  firefox

  Over 300,000 designs to personalize your browser! Move your mouse over a Background Theme to try it on. Start exploring
  Парола
  Репутация
  computerspc.ucoz.com Webutation
  Статистики

  Всичко онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Начало » Файлове » Брандове

  Toshiba Corporation
  13-Дек-2012, 14.27.13
  Toshiba Corporation Toshiba_Corporation


                                     Toshiba(TOSHIBA CORPORATION)


  Toshiba Corporation е един от най-старите и най-големите производители на Япония на потребителски и индустриални електрически продукти. Компанията се нарежда и като най-големият в света производител на DRAM  компютърни чипове. Toshiba се състои от над 200 консолидирани и дъщерни компании, е един от вторичен keiretsu Япония или конгломерати. Тези корпоративни групи са свързани чрез история и традиции, както и кръстосани акционерни участия, както и лични контакти. С история, която датира от деветнадесети век и продуктова линия, която варира от полупроводници до атомни електроцентрали, Toshiba играе активна роля в нареждането на Япония в челните редици на международния бизнес.

  Toshiba се формира чрез съюз от 1939 г. от двама производители на електрическо оборудване, Shibaura Seisakusho за строителство и Tokyo Electric Company Ltd.. По-старата - Shibaura  е започнала съществуването си в Япония с първият магазин за телеграфно оборудване - Seizo-sha. Хисашиге Танака, който е наречен "Едисон на Япония," навлиза в бизнеса през 1875 г.. Бизнес климатът, в който компанията започва е далеч от атмосферата, в която по-късно е управлявана. В края на деветнадесети век, Япония изостава далеч от Великобритания, Франция, Германия и Съединените щати в индустриалното развитие. Икономическите проблеми, възникващи в резултат от свалянето на правителството на Токугава през 1869 г. и огромният наплив от вносни стоки и машини, застрашаващи нейните нововъзникващи производства, правят Япония уязвима към колонизация. Изправена пред задачата за укрепване на нейните нестабилни индустрии, новото правителство бързо  реагира.
  През октомври 1870 г. Министерството на промишлеността (Kobusho) се формира и впоследствие действа като катализатор за развитието на промишлеността на страната. В опитите си за интегриране на съвременни технологии в Япония, правителството, концентрира върху наемането на чуждестранни инженери, техници и учени, които да инструктират местните инженери с оперирането на внесени машини; правителството изпраща и свои инженери в чужбина, за да проверят производствени техники, с намерението да изберат машини и производствени техники за използване в японските индустрии. Интеграцията на чуждестранни технологии се прилага за първи път в практиката от Seizo-sha, която е приела името  Shibaura Seisakusho Works през 1893 г..
  Докато Shibaura и други японски корпорации израствали и затвърждавали позициите си, те били силно изтощени от появата на Първата световна война, при започването на войната, японските производители биват откъснати от Германия, Англия и САЩ - основните доставчици на машини, промишлени материали и химикали. Принудени били да се обръщат един към друг за необходимите материали и машини, за да запазят техните нововъзникващи производства живи. Трудностите, които изпитват през този период са имали дългосрочни преимущества обаче, защото довели японската индустрия в самодостатъчност и осигурили пътя за промишлен напредък на страната.
  Shibaura продължава да расте в междинния период между двете световни войни, и се слива с Tokyo Electric Company Ltd. през 1939 г.. Tokyo Electric също така е била създадена преди началото на ХХ век. Първоначално известен като Hakunetsusha & Company, фирмата е основана от Dr. Ichisuke Fujioka и Shoichi Miyoshi. Hakunetsusha са се отличили като първи производител в Япония на лампи с нажежаема жичка. Наскоро обединената компания, наречена Tokyo Shibaura Electric Company Ltd., бързо става широко известна като Toshiba. Преди Втората световна война компанията започва да произвежда флуоресцентни лампи и радари.

  В края на 1940, Япония бързо преминава от период на самоизолация и самоиздръжка в период на  окупация и застъпничество. С помощта на японското правителство и неговите граждани,  American Occupation Authority за социални и икономически реформи, наливат ресурси в следвоенните финансовите пазари. Насищането  на суровини, налични по това време позволяват Япония да получи необходимите стоки в големи количества при изгодни цени и да си възвърне своята финансова и индустриална мощ.

  В този по-благоприятен климат, Toshiba отново започна да процъфтява. Акциите на компанията са в списъка на Токийската фондова и Осака борси на ценни книжа през 1949 година. Подкрепена от мощна търговска къща на групата Мицуи, финансовото състояние на дружеството е добре обезпечено. През 1950 г. Toshiba започва програма за укрепване на нейната конкурентоспособност, както на вътрешния така и на международния пазар. Компанията произвежда първото оборудване на Япония през 1952 г. и стартира цифрови компютри през 1954 г..

  В началото на 1960 се наблюдава икономическа рецесия. За една година печалбата на Toshiba става от $ 36 млн. на $ 13 милиона. За да спре по-нататъшната ерозия се налагала радикална промяна. За втори път в историята на Toshiba търси аутсайдер за подпомагане на  бизнеса. Съветът на дружеството наема Toshiwo Doko да поеме отговорността на компанията.Toshiwo Doko е спечелил известност като архитект през 1960 г. от компаниите Ishikawajima Heavy Industries и Harima Shipbuilding & Engineering Company, които формират най-големия корабостроител в света IHI.
  Когато той се присъединява към Toshiba като президент през 1965 г.,  запазва титлата си като председател на IHI. Комбинираният статут класира Доко като водещ индустриалец в Япония. Тези две дружества са със споделени интереси преди назначаването на Доко в Toshiba. Притежават дялове една на друга. След като той става президент, Toshiba повишава дела си в IHI. Това укрепва финансовото състояние на Toshiba.Новият президент на компанията започва цялостна кампания за износ на Toshiba продукти в целия свят. Чрез създаване на независими отдели, компанията улеснява износа на потребителски и индустриални стоки. Основните договори са с американски компании за износ на генератори, трансформатори и двигатели, както и телевизори и домакински уреди. До 1967 г. Toshiba контролира 63 дъщерни дружества и са заети над 100000 души, фирмата е класирана като най-големият производител на електронни продукти в Япония и четвъртата по големина компания на нацията. Но в светлината на разширяването на вътрешните конкуренти като Sony и Hitachi през 1970 г., изпълнението на Toshiba, като цяло се счита за посредствено.
  През 1980 г., новият президент  Шоичи Саба, внася нов тласък на компанията. Обучен като електроинженер, Саба влага огромни средства в научни изследвания и развитие, особено в областта на полупроводниците, компютрите и телекомуникациите. През октомври на 1984 г., Toshiba формира лаборатория за Информация и комуникационни системи, за да развива и интегрира продукти за офиси. Същата година, Toshiba създава първия спътник за директно излъчване в света. Инвестициите на компанията се отплащат щедро през 1985 г., когато Toshiba печели световната надпревара, за изработката на първия DRAM чип. До 1987 г. фирмата произвежда почти половината от 1 MB чипове в света.Toshiba надминава най-близкия си конкурент Hitachi Ltd., и става вторият по големина на полупроводници производител в света, зад NEC Corporation.  През 1986 г. Toshiba влиза в съвместно предприятие с Motorola за японско производство на компютърна памет и микропроцесори. Двете компании участват в колективното развитие на микрокомпютри и чиповете памет. През същата година, Toshiba влиза в споразумение с IBM. До 1991 г. Toshiba събира над една пета от пазара за лаптопи.
  През 2012 г. Western Digital решава да продаде част от производството си на 3.5" твърди дискове на японския им конкурент Toshiba, а в замяна на това WD ще придобие тайландското им дъщерно дружество TSDT, което се занимава с производството на 2.5" твърди дискове за преносими компютри. TSDT е основана в края на 2009 г. с начален капитал от 24,5 млн.евро, но през 2011г., заради наводненията в Тайланд, заводът е принуден да спре дейността си. От тогава производството все още не е възобновено. Toshiba има други заводи на Филипините и Китай. 

                                                                                 Сайт: http://www.toshiba.co.jp  Категория: Брандове | Създадено от: pccomps
  Гледания: 571 | Изтегляния: 0
  Само регистрирани потребители могат да коментират.
  [ Регистрация | Влизане ]
  Търсене
  Фаворит
  Информация
  <a href="http://www.mt5.com/">Forex Portal</a>
  Форум
  "Guests" are not permitted to view this module.
  Пазете Земята


  Copyright Computers&Software© 2021

  Поддръжка
  Криейтив Комънс
  ***Computers&Software e създаден от МСА и ползва Creative Commons лиценз 2.5 за България. ***