„Вещам не зная истинной цены, Ужель ты создан Богом для войны?
Послушай, обладатель жизни краткой, Ужель тебе сражения нужны?“'
Рудаки
Меню на сайта
Категории на сайта
Статии [41]
Времето
Firefox теми
firefox

Over 300,000 designs to personalize your browser! Move your mouse over a Background Theme to try it on. Start exploring
Препоръчани
  • Кибератаки
  • CERT
  • ДАНС
  • ФСТЭК
  • МВнР
  • Айкидо тренировки Варна
  • Онлайн потребители

    Всичко онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Как да намалим разходите за печат на принтер


    Как да намалим разходите за печат на принтер

        Всеизвестен факт е, че цените за консумативи на принтерите се доближават до цените на самите принтери. Политиката на компаниите произвеждащи принтери /а и не само-пример: XBOX / е такава, че печалбите им да се реализират по-скоро от техните консумативи.
       Ако сте потребител, на който  не се налага да печата страници в големи количества ежедневно, няма да усетите кой знае каква разлика при изразходването на средства за печат, ако обаче сте свързани със  значително печатане постоянно, то разходите ви за консумативи със сигурност се отразяват забележително и количествено във вашите задължения.
      Printer.com са установили как можем да намалим тези разходи за консумативи само, чрез промяната на шрифта, като са направили свое проучване и тестване използвайки два популярни принтера  Canon Pixma MP 210 -симулативно бил използван за печат като от домашен потребител, а  Brother HL-2140 - за бизнес цели. Смяната на шрифта е спестила между 20$-80$ за една година. Според направените тестове най-икономичните шрифтове са Times New Roman и Century Gothic, следвани от Calibri, Verdana, Arial и Sans Serif. Удебелените и черни шрифтове са с по-голям разход на мастило, от тези с по-светъл тон. Century Gothic е с икономичен разход от гледна точка на мастилото, но не е подходящ за печатане на цели документи, също така се оказва че в сравнение с Arial, за един и същ текст са му нужни двойно повече страници в сравнение с Arial, а това се дължи на ширината на буквите, т.е. ако го използвате ще спестите мастило, но ще изразходвате повече средства за хартия.
     
    Други начини за намаляване на разхода на мастило са:

      1. Печатане в режим на чернова/draft mode/. Не винаги се налага печата на символите да е с високо качество, използването на този режим в тези случаи може да намали консумацията на мастило от 3 до 5 пъти.
      2. Съхраняването на печатащите глави правилно преди и по-време на използването им, както и тяхната употреба също може да се отрази на разходите ви за консумативи - тук. Ако сте решили да си закупите онлайн голямо количество, трябва да бъдете внимателни и да се уверите, че те са били съхранявани правилно/при такова съхранение годността им е до две години/. Правилното съхранение на принтиращите глави изисква престоят им да е на свеж въздух и умерена температура в изправено положение/
    излагането на високи или ниски температури може да ускори процеса на втвърдяване мастилото, а старият въздух е най-големият враг на касетите с мастило/, а също и да не се развакумират от оригиналната опаковка на производителя, в случай че няма да се използват скоро, тъй като тя ще им осигури максимално дълъг живот.
      3. Използвайте принтера си редовно. Така ще предпазите дюзите на главите си от запушване със засъхнало мастило.

    Тонер касетите използвани при лазерните принтери могат да се използват дълго време, но цените им са значително по-високи в сравнение с тези на мастиленоструйните. Те съдържат черен прах/тонер/, който при разклащането на самата касета около 15-20 пъти/макар и не всеки път/ може да осигури печата на допълнително 15-20 страници. Това може да ви свърши работа в случай, че ви се налага спешно разпечатка на документи и принтерът ви посочва, че тонерът ви е изчерпан. След като извадите касетата от принтера си, запушете отвора, от който може да се разпръсне тонера с хартиена кърпа или салфетка и след това разклатете.

    shaking-ink



    Източници: http://inkpal.com, http://printer.com


    Category: Статии | Added by: pccomps (31-Окт-2013)
    Views: 1764
    Only registered users can add comments.
    [ Sign Up | Log In ]
    Вход
    Търсачка
    Фаворит
    Валута
    BGN/EUR CHARTS » More
    Пазете Земята

    Пазете Земята!
    Това, което оставяте след себе си ще е това, което ще видите пред себе си!
    QR-Сканиране
    Copyright MyCorp © 2024