Main My profile Registration Log out Login
...
Четвъртък
18.10.2018
02.12.45
Добре дошли Guest | RSS LoginRegistrationMain
Меню на сайта
Категории
Статии [35]
Време
Връзки
 • Създайте собствен сайт
 • Безплатни онлайн игри
 • Видео уроци
 • Всички HTML тагове
 • Приставки за браузъри
 • Айкидо тренировки Варна
 • Firefox
  firefox

  Over 300,000 designs to personalize your browser! Move your mouse over a Background Theme to try it on. Start exploring
  Парола
  Репутация
  computerspc.ucoz.com Webutation
  Статистики

  Всичко онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Начало » Статии » Статии

  Как да намалим разходите за печат на принтер


  Как да намалим разходите за печат на принтер

      Всеизвестен факт е, че цените за консумативи на принтерите се доближават до цените на самите принтери. Политиката на компаниите произвеждащи принтери /а и не само-пример: XBOX / е такава, че печалбите им да се реализират по-скоро от техните консумативи.
     Ако сте потребител, на който  не се налага да печата страници в големи количества ежедневно, няма да усетите кой знае каква разлика при изразходването на средства за печат, ако обаче сте свързани със  значително печатане постоянно, то разходите ви за консумативи със сигурност се отразяват забележително и количествено във вашите задължения.
    Printer.com са установили как можем да намалим тези разходи за консумативи само, чрез промяната на шрифта, като са направили свое проучване и тестване използвайки два популярни принтера  Canon Pixma MP 210 -симулативно бил използван за печат като от домашен потребител, а  Brother HL-2140 - за бизнес цели. Смяната на шрифта е спестила между 20$-80$ за една година. Според направените тестове най-икономичните шрифтове са Times New Roman и Century Gothic, следвани от Calibri, Verdana, Arial и Sans Serif. Удебелените и черни шрифтове са с по-голям разход на мастило, от тези с по-светъл тон. Century Gothic е с икономичен разход от гледна точка на мастилото, но не е подходящ за печатане на цели документи, също така се оказва че в сравнение с Arial, за един и същ текст са му нужни двойно повече страници в сравнение с Arial, а това се дължи на ширината на буквите, т.е. ако го използвате ще спестите мастило, но ще изразходвате повече средства за хартия.
   
  Други начини за намаляване на разхода на мастило са:

    1. Печатане в режим на чернова/draft mode/. Не винаги се налага печата на символите да е с високо качество, използването на този режим в тези случаи може да намали консумацията на мастило от 3 до 5 пъти.
    2. Съхраняването на печатащите глави правилно преди и по-време на използването им, както и тяхната употреба също може да се отрази на разходите ви за консумативи - тук. Ако сте решили да си закупите онлайн голямо количество, трябва да бъдете внимателни и да се уверите, че те са били съхранявани правилно/при такова съхранение годността им е до две години/. Правилното съхранение на принтиращите глави изисква престоят им да е на свеж въздух и умерена температура в изправено положение/
  излагането на високи или ниски температури може да ускори процеса на втвърдяване мастилото, а старият въздух е най-големият враг на касетите с мастило/, а също и да не се развакумират от оригиналната опаковка на производителя, в случай че няма да се използват скоро, тъй като тя ще им осигури максимално дълъг живот.
    3. Използвайте принтера си редовно. Така ще предпазите дюзите на главите си от запушване със засъхнало мастило.

  Тонер касетите използвани при лазерните принтери могат да се използват дълго време, но цените им са значително по-високи в сравнение с тези на мастиленоструйните. Те съдържат черен прах/тонер/, който при разклащането на самата касета около 15-20 пъти/макар и не всеки път/ може да осигури печата на допълнително 15-20 страници. Това може да ви свърши работа в случай, че ви се налага спешно разпечатка на документи и принтерът ви посочва, че тонерът ви е изчерпан. След като извадите касетата от принтера си, запушете отвора, от който може да се разпръсне тонера с хартиена кърпа или салфетка и след това разклатете.

  shaking-ink  Източници: http://inkpal.com, http://printer.com


  Категория: Статии | Създадено от: pccomps (31-Окт-2013)
  Views: 1162
  Само регистрирани потребители могат да коментират.
  [ Регистрация | Влизане ]
  Търсене
  Фаворит
  Информация
  <a href="http://www.mt5.com/">Forex Portal</a>
  Форум
  "Guests" are not permitted to view this module.
  Пазете Земята


  Copyright Computers&Software© 2018

  Поддръжка
  Криейтив Комънс
  ***Computers&Software e създаден от МСА и ползва Creative Commons лиценз 2.5 за България. ***