„Вещам не зная истинной цены, Ужель ты создан Богом для войны?
Послушай, обладатель жизни краткой, Ужель тебе сражения нужны?“'
Рудаки
Меню на сайта
Категории на сайта
Статии [41]
Времето
Firefox теми
firefox

Over 300,000 designs to personalize your browser! Move your mouse over a Background Theme to try it on. Start exploring
Препоръчани
  • Кибератаки
  • CERT
  • ДАНС
  • ФСТЭК
  • МВнР
  • Айкидо тренировки Варна
  • Онлайн потребители

    Всичко онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Как да увеличим трафика към уебсайта си


    promoting

     Има три основни начина за подобряване на трафика на един уебсайт. Те са: видимост, достъпност, поддръжка. Когато се комбинират могат да бъдат най-доброто средство, с които един уебсайт може да се представи пред потенциалните посетители от цял свят.

    Как тези начини работят заедно за подобряване на трафика на уебсайта?

     Сайтовете са част от динамична среда на развитие. Най-голямата грешка на собствениците на сайтове е да оставят сайта да се грижи сам за себе си, след като са го създали. Ако сайтът ви е електронен магазин, гарантирам ви лично, че е обречен на провал не на 100, а на 1000 %. Продажбите ви ще бъдат 0, рейтингът ви ще бъде 0, посетителите - единици, купувачите 0, а разходите и времето, които сте изразходвали, за да го създадете са и някаква предпоставка, че не бихте искали резултатите да са такива, нали?!

    Сайтовете трябва да бъдат видими, достъпни и добре поддържани. И най-важното, сайтът се нуждае от трафик, за да се направят продажби. Ако не актуализирате вашия сайт редовно, не правите нищо за подобряване на неговия  трафик, вие ще го обречете на "бавна и сигурна смърт в задънените улички" на Киберпространството.
    Вашият сайт трябва да бъде видим в страниците на търсачките, той трябва да бъде лесно достъпен, и да се поддържа редовно, за да се осигури нужния ви трафик на посетители.

    Мислете за него като за градина. Ако не косите тревата (липсва поддръжка), пътят към градината ще бъде обрасъл и никой не ще бъде в състояние да влезе в нея(липсва достъпност), пътят ще е скрит зад лабиринт от растения и плевели, никой няма дори да го види и всеки ще го заобиколи, без дори да знае, че е там (липсва видимост).

     Ето няколко съвета и насоки за това как можете да поддържате достъпността и видимостта на вашия сайт в Киберпространството и как да подобрите неговия трафик, за да привлечете редовни посетители.

     Ключовите думи
    Изборът на правилните ключови думи са жизненоважни с цел подобряване на трафика на уебсайта. Трябва да изберете внимателно ключовите думи, тъй като заради тях, вашият сайт може да излезе или да не излезе в страниците на търсачките.
    Проучете кои ключови думи са най-свързани с вашия сайт. Можете да помислите за това как бихте искали
    хората да мислят за вашия сайт, и по този начин да определите кои ключови думи са най-склонни да използват. А не е за пренебрегване и една проверка на конкурентите ви как са се справили с тази задача. След това проверете ключовите думи в търсачката, за да установите дали те са добри или не на базата на резултатите, които ще получите. Изберете тези, които са най-подходящи да приложите на вашия сайт.

     Каталози
    Много хора подценяват мощността на Интернет каталозите, които могат да осигурят значителен процент трафик и да го подобрят неимоверно.

     SEO оптимизация
    Има много начини, за да се уверите, че вашият сайт е оптимизиран за търсачките. Правилното оптимизиране ще съдейства за неговото индексиране и ще подобри трафика на уебсайта.

     Страници
    Уверете се, че вашите страници са добри и са готови да се покажат пред потребителите. Това е просто, но често се пренебрегва като начин за подобряване на трафика на уебсайта. Заглавието и описанието на всяка страница трябва да е уникално.

    Open Directory Project
    DMOZ е място, на което много от хората също не обръщат внимание, но оказва голямо влияние за увеличаване на видимостта на сайта в мрежата. Open Directory Project е най-голямата и най-изчерпателна директория в мрежата. Тя е изградена и поддържана от огромна, глобална общност от редактори-доброволци.

    Yahoo директория
    Указателят Yahoo е друга добра директория, която е за подобряване на трафика на уебсайта. Той е дестинация на много хора сърфиращи в Интернет, така че присъствието на сайта ви там не е за подценяване.

     PPC рекламата
    PPC(плащане за клик) рекламата е сигурен начин да се подобри бързо трафика на уебсайта. Дали ви се иска или не, би трябвало, ако не постоянно, поне през определено време да си плащате за такава реклама.

     Осигуряване на добро съдържание
    Хората обикновено търсят информация. Опитайте се да задоволите тази тяхна необходимост и можете да спечелите много трафик. Съдържанието трябва да е уникално и подходящо за вашия сайт, а също и да се обновява непрекъснато, за да станете един от фаворитите за посещения в техния браузър.

    Редовно актуализиране на съдържанието
    Поддържайте съдържанието свежо, дори и да е малко. Търсачките обичат прясното и ново съдържание, и ще ви възнаградят с увеличаване на трафика към вашия сайт.

     Блог
    Най-лесният начин за подобряване на трафика на уебсайта е да има блог и да го актуализирате редовно. Използването на RSS също ще насърчи хората да останат в контакт с вашия сайт и да се връщат отново, и отново.

     Използвайте подходящи ключови думи за изображенията си на сайта
    Всички изображения трябва да се обозначават със съответната ключова дума или име (alt=""). Много от хората търсят  Google изображения, чрез определени думи и точно вашето може да доведе посетител на вашия сайт.

     Проверявайте вашите страници редовно
    Периодично правете проверка на страниците си, как се визуализират. По този начин ще знаете, какво виждат и вашите потребители.

     Банер реклами
    Много собственици на уебсайтове, не могат да изберат подходящ и добър банер, който да им осигури ефективна реклама в Интернет. А още повече са тези, които си вярват, че рекламният банер няма никакво значение за увеличаване на трафика към уебсайта, и са на грешен път.

     Изграждане на списък от потребители
    След като вече имате посетители на вашия сайт, опитайте се да си осигурите гаранция, че те ще се връщат отново в бъдеще. Можете да направите това, като поискате по най-добър начин/абониране за новини, осигуряване на малки подаръци и т.н./ от посетителите техните име и имейл адрес, така ще можете да поддържате връзка и да изпращате бъдещите си оферти. Това е един от най-ефективните начини за подобряване на трафика на уебсайта.

     Обмяна на линкове
    Обмена на линкове е добро средство за по-голяма видимост, за печелене на доверието и естествено за подобряване на трафика на уебсайта, но внимавайте и не прекалявайте с тях, за да не се превърнете в отрупана коледна елха. Можете да си създадете отделна страница само за партньори, но и тук не прекалявайте с банерите, за да не затруднявате зареждането на страницата.

     Подпис на имейла ви
    Възползвайте се от вашия имейл подпис, за да рекламирате сайта си.

    Напишете статии
    Друг начин за подобряване на трафика на уебсайта е да се публикуват и изпращат бюлетини и статии. Това може да стане на сайта ви, както и на други сайтове за статии.

    RSS
    С написването на едно или две ефективни прес-съобщения на месец, определено може да се подобрят посещаемостта и  видимостта на вашия уеб сайт.

           Не забравяйте и отношението към вашите потребители и посетители, от него ще зависи и тяхното количество. Поздравите за всеки празник по имейл/личен, поименен или др./ и на самия сайт са нещо съществено, което никога не трябва да пренебрегвате. За съжаление са малко фирмените сайтове, които показват такова уважение, вглъбени единствено в целта за пари, но то си е за тяхна сметка. Не всичко на този свят е пари! Ако намерите достойния начин да ги печелите и подходящия начин да ги употребите, гладни няма да останете, ако ли не, един ден ТЕ, колкото и да са много  ще си отидат по начина, по който са и дошли.

    Източник: За статията са използвани и материали от статия на Matthew Henderson собственик на MyOnlineSuccess.com

    Category: Статии | Added by: pccomps (05-Ян-2013)
    Views: 1493
    Only registered users can add comments.
    [ Sign Up | Log In ]
    Вход
    Търсачка
    Фаворит
    Валута
    BGN/EUR CHARTS » More
    Пазете Земята

    Пазете Земята!
    Това, което оставяте след себе си ще е това, което ще видите пред себе си!
    QR-Сканиране
    Copyright MyCorp © 2024