Main My profile Registration Log out Login
...
Сряда
14.4.2021
07.40.46
Добре дошли Guest | RSS LoginRegistrationMain
Меню на сайта
Категории
Брандове [127]
Производители в бранш компютри, техника, софтуер
Драйвери [1]
Софтуер [36]
ТВ онлайн [6]
Новини и музика от тв онлайн
Спорт [1]
Уеб Камери [3]
Видеонаблюдение
Маршрути и разстояния [1]
Изчисляване на разстояние
Фотошоп [1]
Онлайн фотошоп
Фото редактор [1]
Експресен онлайн редактор на изображения
Анимирано изображение онлайн [1]
Създайте собствено анимирано изображение онлайн в GIF формат
Водно отражение на снимка [1]
Направета онлайн водно отражение на ваше изображение
Лого и бутони за сайт онлайн [1]
Направете онлайн вашите лого и бутони
Банер [1]
Направете си банер онлайн
Анимирани и комикс герои - рисуване онлайн [1]
Уроци и рисуване на анимирани и комикс герои
Релаксиране онлайн [1]
Изберете звуци и снимки за релаксиране
Мелодия за телефон онлайн [1]
Създайте(ringtone) мелодия за телефона си от любимата си песен или видео в YouTube.
Карта на земетресения [1]
Земетресения
Времето
Връзки
 • Създайте собствен сайт
 • Безплатни онлайн игри
 • Видео уроци
 • Всички HTML тагове
 • Приставки за браузъри
 • Айкидо тренировки Варна
 • Firefox
  firefox

  Over 300,000 designs to personalize your browser! Move your mouse over a Background Theme to try it on. Start exploring
  Парола
  Репутация
  computerspc.ucoz.com Webutation
  Статистики

  Всичко онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Начало » Файлове » Брандове

  Be Inc.
  09-Дек-2012, 00.52.24

  Be Inc.

       Операционната система BeOS, създадена от Be Incorporated, все още е определяна от мнозина експерти като шедьовър.
       Be Inc е основана през 1990 г. от емигранти от друга легендарна компания - бившият изпълнителен директор на Apple- Jean-Louis Gasse заедно със Steve Sakoman. Първоначално компанията  започва със създаването на двупроцесорните компютри BeBox, които работели с операционната система BeOS. Целта била създаване на модерна технология. Тя била постигната.
  Централният офис се намира в Менло Парк, Калифорния, а регионалните офиси - във Франция и Япония. В компанията служителите не надминават и сто души. Въпреки това, тя предизвиква известно "напрежение" в  чудовището  Microsoft.
       Името «Be» възниква случайно в диалог между двамата основатели. Първоначално Gasse искал името на компанията да бъде «United Technoids Inc.», но Sakoman се възпротивил на това и настоявал да помислят за по-добро наименование. След известно време Gasse му се обажда и го пита как  се движат нещата. Sakoman отговорил, че е стигнал до «Б»,имайки предвид буквата, но Gasse  го разбрал погрешно, мислейки, че става въпрос за думата "Be"-"Бъди" от английски. Той бързо се съгласява: "Да - това е отлично име. На това ще се спрем. "
        Компютрите BeBox са базирани на архитектурата на PowerPC. Това са модерни устройства, които носят всички достижения на своето време. Тези машини са известни като "Silicon Graphics за бедняци." Но симпаттичните "тъмно-сини кутии", не се използвали с голяма популярност. За това оказали влияние: доста високата цена (разбира се по-малко от това на Silicon Graphics, но няколко пъти по-висока в сравнение с конвенционалните РС), липсата на адекватна и компетентна реклама, както и подсъзнателния страх у потребителите да се доверят на нещо ново и непознато. В резултат на това през 1997 г., компанията най-накрая напуска "железния" бизнес, изцяло преминава към развитието на BeOS. Експериментите за пренасянето започват през 1995 г., когато се появява първата версия за Apple Macintosh.
         По това време, Apple е търсила нова операционна система за компютрите си. Започва да се договаря за придобиване на Be Inc Но сделката така и не се състояла. 
  Фирмата трябвало спешно да намери нова платформа. Не е изненадващо, че през март 1998 г. BeOS преминава към Intel x86. Системата имала силна конкуренция от страна на Windows, и на Linux. За да привлече вниманието на потребителите има създадена специална кратка версия, която да работи директно от Windows, която се разпространява безплатно. Има и опити да излезе на пазара на мобилните устройства, чрез системата BeIA...
  Смята се, че основната причина за тежкото положение на Be Inc е Microsoft. Според информация, корпорацията постоянно е оспорвала своя малък, но потенциално опасен конкурент.
  Усилията на Be Inc се оказали безполезни. Продажбите са били минимални, а липсата на пари предотвратило развитието й. Освен това, твърде много усилия и пари са били пропиляни и за нереализирани проекти и проектиране от една крайност в друга. В резултат на това през 2001 г., активите на Be Inc отиват в PalmSource. Компанията се интересувала от някои идеи, които биха могли да помогнат в създаването на принципно нова операционна система Palm OS 6 Cobalt (която, между другото, никога не е била завършена). В момента правата за BeOS собствеността са на японската компания ACCESS, придобила PalmSource през 2001 година.
  За Be Inc били заплатени $ 11 милиона, което е 18 пъти по-малко, отколкото по времето когато Gasse искал от Apple. И тук има друга мрачна история. PlamSource не планира по никакъв начин да разпространява BeOS. Независимо от това, изходният код на системата мистериозно бива достъпен за някои ентусиасти. Кой е публикувал кодове в интернет и кой успява да ги изтегли остава неизвестно. Не се знае и за произхода на лицензите за модификация и продажба на BeOS, с които разтърсва компанията yellowTAB, като по-късно създава системата Zeta.
        Но историята Be Inc и Gasse не свършва дотук. След продаването на компанията имало само един човек - Дан Джаксън. Неговата задача била ликвидация на компанията. И той не само се справил с тази задача, но и направил много повече като завежда иск през септември 2003 г. срещу Microsoft. Корпорацията е обвинена в нелоялна конкуренция. И този процес бива спечелен! В резултат на това Microsoft заплаща на Be Inc около
   $ 23 млн.. Вероятно, тази сума не е дори стотна част от това, което корпорацията спечелва през това време в опитите си да просперира на пазара. Въпреки това, "процесът е започнал", и трябвало да се преразгледат лицензионните споразумения, сключени от производителите на компютри с Microsoft.
  Що се отнася до Gasse, още при сливането се установява в PalmSource, веднага влиза в съвета на директорите, а през 2004 г. става негов председател. След това компанията активно работи по Palm OS 6 Cobalt, но тя така и никога не е била завършена. Опитите да се съживи BeOS са правени и до днес. И не само от ентусиазъм, но също така и с комерсиална цел. Досега обаче всичко е било без успехи. Най-известните може да се считат Haiku (проект HaikuOS), Zeta (проектът е спрян) и BeOS Max.
  Официален сайт на Be Inc е бил http://www.be.com. Сега http://www.beincorporated.com , което е почти точно копие на предишния. Логото на сайта се пресича от черна лента за траур.


  bebox


  Категория: Брандове | Създадено от: pccomps
  Гледания: 462 | Изтегляния: 0
  Само регистрирани потребители могат да коментират.
  [ Регистрация | Влизане ]
  Търсене
  Фаворит
  Информация
  <a href="http://www.mt5.com/">Forex Portal</a>
  Форум
  "Guests" are not permitted to view this module.
  Пазете Земята


  Copyright Computers&Software© 2021

  Поддръжка
  Криейтив Комънс
  ***Computers&Software e създаден от МСА и ползва Creative Commons лиценз 2.5 за България. ***