Main My profile Registration Log out Login
...
Сряда
3.6.2020
20.55.08
Добре дошли Guest | RSS LoginRegistrationMain
Меню на сайта
Категории
Статии [36]
Време
Връзки
 • Създайте собствен сайт
 • Безплатни онлайн игри
 • Видео уроци
 • Всички HTML тагове
 • Приставки за браузъри
 • Айкидо тренировки Варна
 • Firefox
  firefox

  Over 300,000 designs to personalize your browser! Move your mouse over a Background Theme to try it on. Start exploring
  Парола
  Репутация
  computerspc.ucoz.com Webutation
  Статистики

  Всичко онлайн: 1
  Гости: 1
  Потребители: 0
  Начало » Статии » Статии

  Неработеща клавиатура PS2

   Клавиатурата е средство, без което трудно и бавно можем да се справим на всяко компютърно устройство. Проблемът, с който се сблъсках наскоро беше клавиатура Hewlett-Packard с PS/2 порт, която отказва да работи след ъпдейт на Windows 10, т.е. софтуерен проблем.  Да, клипчета в нета има, но с инструкции как да бъркате в регистрите и да променяте стойности, от които резултатът ви пак е неработеща клавиатура. Едно от любимите ми занимания - да възобновявам любовта и хармонията между хардуера и софтуера ме накара отново да намеря лесния и бързия начин как да оправя проблема. Виждам, че много хора се интересуват и търсят решение  на своя проблем самостоятелно. Тази статия е за тези от вас, които искат да се научат сами да се справят с предизвикателствата на компютърния свят.

  Прeди стартирането на Windows , за да напишете паролата си на достъп, кликнете с мишката долу в дясно иконката  по средата Ease of Access.

                                                                                        

  Кликнете с мишката на On - Screen Keyboard. Вече имате клавиатура, с която можете спокойно да си изпишете паролата.

  След като стартира Windows и отново ви липсва клавиатура,  можете да си я стартирате от  Windows бутона - Settings - > Ease of Access - > Keyboard -> Use the On -Screen Keyboard - изберетe ON.

           1kb                      kb2

  Появява се така очакваната клавиатура и вече с нейна помощ можете спокойно да си достъпите Device Manager (един от простите начини да го изпишете в бокса с лупичката т.нар. search bar, долу в ляво на компютъра, и тъй като конфигурациите с настройките на всеки може да са различни, е възможно и да нямате такъв, то тогава можете да си го намерите от настройките.). Всичко това можете да го направите и само с помощта на мишката, но това е за тези, които имат нужда от клавиатура в момента.

    Device Manager

                              От тук си избирате Keyboards. Появява ви се в жълт знак с удивителен, че има проблем с клавиатурата. *Тук искам да отбележа, че при автоматично ъпдейтване на софтуера, въпреки обновяването клавиатурата не работеше и излизаше надпис с проблем в код 19 от регистрите. Затова приложих друг начин за справяне с проблема, който  описан по-долу.

  Кликнете в жълтия знак с удивителен с десен бутон на мишката и следвайте стъпките Update Driver -> Browse my computer for driver software -> изберете Let me pick from a list of available drivers on my computer ->Next

  elan_keyboard      let_me_pick

   

  Появява се нов прозорец с изброени имена на клавиатури, от който си избирате наименованието на вашата и след това ->  Next

   

     standart ps2

   

  Вече сте готови и би трябвало жълтото триъгълниче с удивителен знак да е изчезнало и клавиатурата да работи, дори и без рестарт на компютъра.

   

                                                                         done_ps2

   

  Категория: Статии | Създадено от: pccomps (16-Апр-2020)
  Views: 19
  Само регистрирани потребители могат да коментират.
  [ Регистрация | Влизане ]
  Търсене
  Фаворит
  Информация
  <a href="http://www.mt5.com/">Forex Portal</a>
  Форум
  "Guests" are not permitted to view this module.
  Пазете Земята


  Copyright Computers&Software© 2020

  Поддръжка
  Криейтив Комънс
  ***Computers&Software e създаден от МСА и ползва Creative Commons лиценз 2.5 за България. ***