„Вещам не зная истинной цены, Ужель ты создан Богом для войны?
Послушай, обладатель жизни краткой, Ужель тебе сражения нужны?“'
Рудаки
Меню на сайта
Категории на сайта
Статии [41]
Времето
Firefox теми
firefox

Over 300,000 designs to personalize your browser! Move your mouse over a Background Theme to try it on. Start exploring
Препоръчани
  • Кибератаки
  • CERT
  • ДАНС
  • ФСТЭК
  • МВнР
  • Айкидо тренировки Варна
  • Онлайн потребители

    Всичко онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Неработеща клавиатура PS2

     Клавиатурата е средство, без което трудно и бавно можем да се справим на всяко компютърно устройство. Проблемът, с който се сблъсках наскоро беше клавиатура Hewlett-Packard с PS/2 порт, която отказва да работи след ъпдейт на Windows 10, т.е. софтуерен проблем.  Да, клипчета в нета има, но с инструкции как да бъркате в регистрите и да променяте стойности, от които резултатът ви пак е неработеща клавиатура. Едно от любимите ми занимания - да възобновявам любовта и хармонията между хардуера и софтуера ме накара отново да намеря лесния и бързия начин как да оправя проблема. Виждам, че много хора се интересуват и търсят решение  на своя проблем самостоятелно. Тази статия е за тези от вас, които искат да се научат сами да се справят с предизвикателствата на компютърния свят.

    Прeди стартирането на Windows , за да напишете паролата си на достъп, кликнете с мишката долу в дясно иконката  по средата Ease of Access.

                                                                                          

    Кликнете с мишката на On - Screen Keyboard. Вече имате клавиатура, с която можете спокойно да си изпишете паролата.

    След като стартира Windows и отново ви липсва клавиатура,  можете да си я стартирате от  Windows бутона - Settings - > Ease of Access - > Keyboard -> Use the On -Screen Keyboard - изберетe ON.

             1kb                      kb2

    Появява се така очакваната клавиатура и вече с нейна помощ можете спокойно да си достъпите Device Manager (един от простите начини да го изпишете в бокса с лупичката т.нар. search bar, долу в ляво на компютъра, и тъй като конфигурациите с настройките на всеки може да са различни, е възможно и да нямате такъв, то тогава можете да си го намерите от настройките.). Всичко това можете да го направите и само с помощта на мишката, но това е за тези, които имат нужда от клавиатура в момента.

      Device Manager

                                От тук си избирате Keyboards. Появява ви се в жълт знак с удивителен, че има проблем с клавиатурата. *Тук искам да отбележа, че при автоматично ъпдейтване на софтуера, въпреки обновяването клавиатурата не работеше и излизаше надпис с проблем в код 19 от регистрите. Затова приложих друг начин за справяне с проблема, който  описан по-долу.

    Кликнете в жълтия знак с удивителен с десен бутон на мишката и следвайте стъпките Update Driver -> Browse my computer for driver software -> изберете Let me pick from a list of available drivers on my computer ->Next

    elan_keyboard      let_me_pick

     

    Появява се нов прозорец с изброени имена на клавиатури, от който си избирате наименованието на вашата и след това ->  Next

     

       standart ps2

     

    Вече сте готови и би трябвало жълтото триъгълниче с удивителен знак да е изчезнало и клавиатурата да работи, дори и без рестарт на компютъра.

     

                                                                           done_ps2

     

    Category: Статии | Added by: pccomps (16-Апр-2020)
    Views: 337
    Only registered users can add comments.
    [ Sign Up | Log In ]
    Вход
    Търсачка
    Фаворит
    Валута
    BGN/EUR CHARTS » More
    Пазете Земята

    Пазете Земята!
    Това, което оставяте след себе си ще е това, което ще видите пред себе си!
    QR-Сканиране
    Copyright MyCorp © 2024