„Вещам не зная истинной цены, Ужель ты создан Богом для войны?
Послушай, обладатель жизни краткой, Ужель тебе сражения нужны?“'
Рудаки
Меню на сайта
Категории на сайта
Статии [41]
Времето
Firefox теми
firefox

Over 300,000 designs to personalize your browser! Move your mouse over a Background Theme to try it on. Start exploring
Препоръчани
  • Кибератаки
  • CERT
  • ДАНС
  • ФСТЭК
  • МВнР
  • Айкидо тренировки Варна
  • Онлайн потребители

    Всичко онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Таблет. Избор на таблет

    pipo     visio


        Таблетът е медийно устройство със сензорен
    екран/touch-screen/ с функциите на компютър и телефон. Те не притежават паметта и операционната система на компютрите, но ви позволяват да се възползвате от всички видове медии-книги, филми, видеа, игри и музика. Казано накратко таблетите са олекотена версия на лаптопите: по-леки са откъм тегло и функционалност.
        Пазарът за мобилни устройства предлага както винаги изобилие от марки и модели, с все по-впечатляващи характеристики и функции, които се подобряват както с течение на времето, така и с повишението на цената.

        Алгоритъм за избор на таблет на български език -> bg   на английски език -> eng

    tablet choice

    Как да определите от какъв таблет имате нужда ще разберете като преминенете всички стъпки изброени по-долу.

    Избор на операционна система

          По отношение на операционната система имате възможността да изберете, според вашите предпочитания- Android, QNX/на BlackBerry/, iOS/на Apple/, Windows/на Microsoft/. Изборът на платформата е определящ за избора на хардуера или вашето мобилно устройство. Докато iOS може да се използва само за iPAD, а QNX за BlackBerry PlayBook, то останалите две могат да бъдат съвместими с повечето мобилни устройства на други производители.
    Операционната система включва приложения, с които да работите на вашия таблет, а също и от нея зависи какви допълнителни ще можете да изтеглите, ако желаете от Интернет.
       *
    Android
    е разработена от Google и е операционна система с отворен код. За нея има приложения в Google Play и е с включен набор от услуги от Google - Gmail, Google Calendar, Google Maps, free turn-by-turn navigation, YouTube, Google+, Chrome Browser, Google Wallet, Google Talk.
       * iOS е безплатна операционна система за всички мобилни устройства на Apple. Последната версия -iOS 6 улеснява безжичния ъпгрейд на iPhone, iPad и iPod touch. Има вградено приложение Siri - личен асистент, който разпознава и използва гласови команди, за да отговаря на въпроси и изпълнява различни функции. Apple iTunes Store предлага хиляди платени и безплатни приложения, с разнообразни полезни функции, като много от тях могат да се използват и на Android. Поради липсата на поддръжка от Adobe Flash тези, които искат да гледат на живо футболни мачове или Flash видео чрез някои сайтове,които не използват HTML5 ще бъдат разочаровани.
    Ако желаете да разглеждате Flash анимации офлайн или във SWF формат, можете да ги конвертирате от SWF към HD формат.
      С
    ъществуват браузъри поддържащи онлайн
    Flash за iOS 6 , което игнорира нуждата за инсталиране на Adobe Flash Player. Следните Flash-поддържани браузъри притежават различни предимства и са на разположение в безплатен и платен вариант.
    Puffin е не само един от най-бързите мобилни браузъри, но също така поддържа Adobe Flash за IOS 6 устройства. Безплатната версия осигурява две седмици безплатен пробен период на Adobe Flash поддръжка.
    Ако потребителите обичат да играят онлайн флаш игри на сайта, iSwifter е перфектен избор за тях.
    Skyfire се фокусира върху флаш клипове. Потребителите могат да гледат видео стрийминг- новини, спорт и др.
    Photon Browser е нов браузър, с чиято помощ ще можете да гледате флаш клипове и да играете Флаш игри и е предназначен за подобряване на сърфирането ви на iOS 6 устройствата.
      * Windows е операционна система за тези, които предпочитат да създават, отколкото да консумират съдържанието, което е и причината потребители на таблети да предпочитат именно нея. Тъй като Microsoft е създала тази операционна система за използване с мишка и клавиатура, то при таблетите с липсващи такива, те се заменят от активен стилус/писалка. Разликата между пасивните и активните стилуси, е че активните се захранват и предлагат повече възможности като например при изписването на символи с тях, те могат да бъдат разпознати от сензорния екран на таблета и да бъдат конвертирани в текст.
    Windows 7/8 изискват повече мощност от хардуера, затова и трябва да се обърне внимание на оперативната памет и процесора при избора на таблет. Windows 8 е разработена да се използва на устройства със сензорен дисплей. За таблети  се използва в два варианта-стандартната версия, която предоставя всички функционални възможности, но изисква Intel базирана чип технология и RT-олекотена версия, която работи с ниско-консумиращи енергия ARM процесори.
      * QNX на BlackBerry Tablet е Unix-базирана система, която работи на базата на микроядро. Разликата между структурата на микроядрото и стандартното ядро е, че всеки процес при първото не се изпълнява като цяло, а се разделя на поредица от по-малки задачи, известни като сървъри. Предимството тук е, че когато трета страна разработчици  подават заявление за такава система, те могат да изберат да не стартират сървъри, които не са свързани с работата на отделните части от операционната система. Това спестява доста време и подготвителна работа, и надеждата е, че това ще насърчи хората да правят повече приложения в тази област, в която BlackBerry изостава. QNX поддържа както Flash, така и HTML5. Всяко едно приложение работи в собствената си памет отделно от операционната система. Това означава, че ако има проблем с приложението, той не влияе на останалата част от операционната система. Това гарантира стабилност и сигурност. Същевременно приложенията работят заедно в пълна кондиция т.е. много лесно могат да обменят данни и услуги помежду си.
      * webOS е операционна система за таблети на Hewlett-Packard, а HP TouchPad е първият таблет на компанията, който работи под webOS 3.0. webOS предлага функционалност, с която таблетите приличат на iPad, но интерефейсът е малко по-различен.
      *
    UbuntuTouch на Canonical e Linux операционна система за смартфони и таблети и все още не е завършена, а се добавят постоянно нови функционалности.  Тя e за Nexus 7 и Nexus 10. Очаква се скоро да излезе работната версия.

    Определяне на желаните характеристики


    Дисплей




         Относно дисплея, можете да разгледате и тази статия за избор на монитор, относно видовете матрици.
         Преди време TFT-LCD бе най-доброто сред техниката на тънките цветни дисплеи и икономически най-ефективният вариант сред повечето дисплеи, които са по-големи от екрана на смартфон.
        TFT-LCD има 4 слоя: за задно осветяване, цветен TFT филтър, сензорен панел, и стъкло за външен екран.
        AMOLED (Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode) технологията премахва слоя за задно осветяване. Това се превърна в причината за известните проблеми с блясъка и яснотата на изображението при излагане на пряка слънчева светлина.
        Super AMOLED успява отчасти да се справи с този проблем, чрез намаляване на броя на отразяващите повърхности и енергия, необходима за постигането на ярки цветове. Този тип сензорен дисплей интегрира сензори за докосване със стъклената повърхност на горния панел, което означава, че е премахнат един слой стъкло и с него, един слой въздух.
         Сензорните дисплеи, по отношение на чувствителността при допир са с повърхностни акустични вълни/SAW/, със сканираща инфрачервена технология, мултитъч, капацитивни, проекционно - капацитивни, резистивни.             
         Капацитивните са подходящи при ситуации, където са нужни бърза реакция и надеждност, те изискват контакт с кожата, за да изпълнят командата.
         Резистивните позволяват активирането на командите да се изпълнява и от стилус. Ако се налага използването на ръкавици в даден момент вие ще можете да се възползвате от функциите на таблета си дори и с тях, докато при капацитивните това е възможно, но е нужно да сте снабдени  с капацитивни стилус или ръкавици, а има и друга алтернатива специален спрей, който вече е в продажба.

    capacitive-stylus   capacitive-gloves

         Затова е добре да си помислите кой вариант е по-удачният за вас предварително. Какви са предимствата и недостатъците на двата вида можете да прочете тук
         Без значение какво ще правите на вашия таблет, тези с високо качество на екрана са с предимство. Ако четете често електронни писма и други документи, текстът ще е лесен за четене и екранът ще ви причинява по-малко напрежение в очите, отколкото този с по-ниска разделителна способност. Ако играете игри, по-високата резолюция на екрана ще ви предложи невероятна детайлност на картината.

    Размер на дисплей

    display size

          Повечето таблети имат или 7"или 10"екран. Докато всички таблети са преносими, малките по размер таблети са най-леки и най-лесно преносими, защото могат да се поберат в един джоб, което ги прави любими спътници за всеки, който е на път. Те са удобни да се държат в едната ръка (като книга с меки корици), което ги прави чудесен избор, ако често ще използвате таблета за четене.
         7" таблети струват по-малко, отколкото техните 10" братя, което ги прави най-добрият избор за търсещите по-евтин вариант купувачи.
         По-големите 10" таблети са с възможност да направите почти всичко, което искате. Техните екрани са с висока резолюция, което ги прави особено добри за гледане на телевизия или филми, както и редактиране на собствените ви снимки или видео. Геймърите също ще оценят високо по-големите по-размер таблети. За бизнес потребителите,  7" са малко тесни за четене на електронна поща или управление на електронни таблици, затова и препоръката е за по-големите таблети.

    Следва продължение в Избор на таблет -II част

    >>>>:::::::::::::::<<<<

    Сайт за сравнение на таблети от различните модели според характеристиките им


    http://www.tabletpccomparison.net/


    tablet choice

    *За източници на статията са използвани материали от http://techland.time.com, http://mobiledevicesalon.blogspot.com, http://www.pocket-lint.com/, http://articles.economictimes.indiatimes.com, http://www.tabletpcreview.com, http://www.canonical.com, http://pctoday.com, http://www.tabletpccomparison.net, http://digital.bg, http://www.digitaltrends.com/, http://www.dailyfinance.com,

    Category: Статии | Added by: pccomps (25-Апр-2013)
    Views: 2420
    Only registered users can add comments.
    [ Sign Up | Log In ]
    Вход
    Търсачка
    Фаворит
    Валута
    BGN/EUR CHARTS » More
    Пазете Земята

    Пазете Земята!
    Това, което оставяте след себе си ще е това, което ще видите пред себе си!
    QR-Сканиране
    Copyright MyCorp © 2024